אני מאוד מתעניינת בנושאים של שימושיות וממשק משתמש, גם בגלל שביקום חלופי כנראה שזה היה המקצוע שלי וגם בגלל שמדובר בהיבט חשוב של בניית מערכות מחשוב שתורם לעבודתי כמנתחת מערכות. הכנס של UPA היום כלל אוסף של הרצאות בנושאים מאוד מגוונים שגם אם לא יתרמו לי באופן ישיר, היו ברובן מעניינות. המעניינות ביותר לדעתי, היו אלו שלא נתנו סקירות כלליות בלבד, אלא עסקו בנושאים יותר לעומק, ניתחו בעיות והציגו פתרונות.
דב אלפון דיבר על מותה של הפרטיות והמטרות האמיתיות של תאגידי הרשת, שהיא לא ניהול רשת חברתית אלא לנהל מאגר זהויות אמיתיות לשימוש מסחרי. הרצאה מרתקת שהביאה אותי להרהר (ולכתוב) על המשמעויות של ניהול זהות ברשת.
דודי פלס הציג את נושא ה-gamification, גישה לפיה הוספת אלמנטים של משחק לכל אפליקציה משפרת את היישום. היא תורמת למוטיבציה של המשתמשים ותורמת לשימוש באפליקציה. הרצאה מאוד מעניינת, בעיקר עבור מי שחושב שמשחקים זה יופי של דבר (כמוני). פלס נתן כדוגמא את waze ו-foursquare, שמשתמשות במוטיבציה של המשתמש להשיג דירוג גבוה ביישום, כדי לגרום להם לשתף מידע. אני מאוד סקרנית לגלות איזה אלמנטים משחקיים אפשר להוסיף ליישומים כמו מערכת ניהול מסמכים… אם יש לכם רעיונות, ספרו לי 🙂
הרצאה מרתקת בנושא התאמת עיצוב למשתמשים מבוגרים של פרופ’ רון נברו נתנה לי סיבה נוספת לגלוש לתהיות קיומיות. משפט המפתח בהרצאה: “יש יותר ויותר אנשים מבוגרים, ואנחנו הולכים להיות הרוב”. נברו תיאר את הקשיים של משתמשים מבוגרים, החל מאינטראקציות טכולוגיות יותר או פחות וכלה בסביבה הפיזית המיידית שלנו, כמו פתיחת פקקי בקבוקים. השורה התחתונה של ההרצאה, היתה שיש לזכור את האוכלוסיה הזו כאשר מתכננים מערכות, ולא להניח שמה שיתאים לאנשים צעירים (מתחת לגיל 55) יתאים בהכרח לאנשים מבוגרים, ושיש כמה אוכלוסיות מבוגרים בעלות צרכים שונים. בדיקות משתמשים הן הכרח!
בnהלך הכנס שולבו הרצאות קצרצרות של 5 דקות תחת הכותרת “Ignite” שבהן עלו מרצים והציגו נושא מאוד ממוקד בזמן מאוד קצר. זה היה מעניין וחלק מההרצאות היו ממש מעולות. אני מקווה ש-UPA יעלו את ההרצאות האלו לרשת ואוכל לקשר אליהן כאן.
היו גם הרצאות פחות מוצלחות, אבל בסה”כ היה כנס מעניין ומוצלח. רק דבר אחד היה מתסכל למדי – כנס כזה בלי אינטרט אלחוטי ובלי קליטה סלולרית? נו, באמת…
Comentarios