שלחו לי לינק למחשבון אורך חיים, שהוא בעצם מחשבון אורח חיים. המחשבון הנ”ל אמור להעריך – על בסיס כל מני קריטריונים – מתי אני צפויה להשיב את נשמתי לבורא. רוב הקריטריונים מתבקשים: עישון, משקל, היסטורית מחלות משפחתית, תזונה,לחץ דם וכו’.
קצת הפתיעו אותי הקריטריונים של אושר וזוגיות, וגם חשבתי שיש מקום להוסיף עוד כמה תשובות אפשריות, כגון “אני נשואה אבל בעלי מביא לי את הסעיף”, “הייתי נשוי והשבוע רצחתי את אישתי” או “אני נמצא במערכת יחסים חד-מינית שאני מסתיר מהמשפחה” ועוד.
הידעתם שבעלי השכלה גבוהה חיים יותר? אולי זה בגלל הזרעונים.
ואז הגעתי לסעיף שחיסל אותי. פה כבר לא היה לי סיכוי:
הנימוק:
אמונה – המחקרים מוכיחים כי לאמונה באל יש כוח מרפא ואף מאריך חיים. הסיבות העיקריות לממצא זה:
תמיכה חברתית – אדם המבקר בקביעות בבית הכנסת הוא בעל קשרים חברתיים ענפים יותר, ואף נהנה מתמיכה רגשית ומצורות אחרות של סיוע חברתי, ביחס לאדם שאינו מבקר בבית הכנסת.
התמודדות עם מצבי לחץ – תפילה, מדיטציה ופעילויות רוחניות אחרות עשויות לסייע להתמודדות עם אירועים מלחיצים וגורמי חרדה אחרים בחיינו.
רגשות חיוביים – פעילויות דתיות עשויות לעורר רגשות חיוביים, המשפיעים לטובה על המערכת החיסונית ועל גורמים פיזיולוגיים אחרים המשפיעים על בריאותנו.
התנהגות בריאה – אמונה דתית עשויה להפחית התנהגויות המעלות את הסיכון למחלות, כמו עישון וצריכת אלכוהול ולהגביר את ההתנהגות החיובית בכל הנוגע לאורח החיים.
הערכה עצמית – מעורבות בקהילה הדתית נמצאה כגורמת להערכה עצמית גבוהה יותר, לתחושת ערך עצמי וליכולת לשלוט על חיינו וגורלנו.
אמונות בריאות– האמונה עשויה לגרום להסתכלות חיובית על החיים המועילה לאיכות החיים ולבריאות.
מסתבר שסתם גישה חיובית ואופטימיות בחיים, כבר לא תופס. זה העלה לי כמה מחשבות: כמה משקל מקבלת האמונה בשיקלול הכולל? האם נוער הגבעות יודע שאמונה אמורה לעורר בהם רגשות חיוביים? האם אנשים מאמינים מעשנים פחות או אוכלים אוכל יותר בריא (כן, בטח)? האם הם לקחו בחשבון גם מחקרים שלא ממש תומכים בתפיסה הזו?
לפחות המחשבון לא מתיימר להציע לי לחזור בתשובה כדי לשפר את סיכויי ברולטה של החיים.
לקינוח: תוכי ללא אמונה
[/gv]”
Comments