top of page
תמונת הסופר/תאדוה לוטן

גירסת בטא חדשה לאתר המפות הממשלתי

אתר המפות הממשלתי עלה בגירסת בטא חדשה, וכמובן ניגשתי לבדוק אותו. בעדינות כמובן, כיוון שמדובר בגירסת בטא.

לפני שביקרתי בו, הלכתי לבדוק את האתר הקיים. ואז עברתי ל-Internet Explorer, כדי שאצליח גם לצפות בו. זו למשל בעיה שנפתרה במעבר לאתר החדש – גולשי כרום ופיירפוקס ירגישו בו לגמרי בבית.

האתר עצמו פשוט ומרשים. אפשרויות החיפוש מגוונות, כולל חיפוש בשפה חופשית שמציע מספר אפשרויות רלוונטיות לבחירת הגולש. חיפוש הכתובת נעשה ברמה מאוד מדוייקת – במקרה של הבית שלי הצלחתי להגיע עד למספר הבית עצמו, דבר שלא קיבלתי באף שירות מפות אחר. שמירת החיפושים האחרונים שביצעתי ואפשרות לחזור אליהם במהירות (גם אם לא ביצעתי שמירה), היתה יכולה מאוד לתרום, לדעתי.

כשמקבלים את התוצאה, אפשר לבצע פעולות שונות, כגון איתור מספר גוש וחלקה, שמירת המיקום ב”מפות שלי”, איתור מוסדות וארגונים סביב הנקודה הנוכחית ועוד.

שירות נוסף שמוצע הוא שיתוף או שליחת המפה. האפשרויות מגוונות (שליחה במייל, העתקת קישור, embed או שיתוף בפייסבוק), אבל טעון שיפור. הלינקים למפות ארוכים מאוד, מטבע הדברים, ולכן מאוד לא ידידותיים. כדאי לדעתי לשלב שירות של קיצור לינקים ואז אפשר יהיה לעשות בהם שימוש טוב יותר. עוד בעיה שנתקלתי בה היא שה-embed לא עובד (מתקבלת הודעת שגיאה).

עוד כמה בעיות שנתקלתי בהן, היו בחלונות השונים, שבהם פשוט לא היה ניתן להפעיל את פונקציות השליחה. למשל, לא ניתן לסיים את התהליך של שליחת הודעה על מידע שגוי… וזו אולי הזדמנות לדווח: חברים יקירים מאתר המיפוי, כשמחפשים את פסגת זאב בירושלים, האתר מביא אותי לחוף הקשתות באשדוד:



בתוך ההתלהבות שלי מהאתר, היו שני נושאים שהפריעו לי מאוד.

הראשון הוא נושא זכויות היוצרים. בדף תנאי השימוש באתר, כתוב כך:

זכויות יוצרים לפי דיני זכויות היוצרים בישראל, למפ”י ולמשרדים השותפים באתר govMap שמורות כל זכויות היוצרים באתר ובהרכבו. זכויות היוצרים חולשות בין השאר, על טקסט, תמונות, איורים, מפות, גרפיקה, כרזות וכיו”ב (להלן: “החומר המוגן”). אין להעתיק, להפיץ, להוציא לאור, להציג או לפרסם את החומר המוגן, ללא הסכמה מראש ובכתב של ד”ר חיים סרברו / מנכ”ל המרכז למיפוי ישראל או מי מטעמו. עם זאת, המשתמש רשאי לעשות שימוש הוגן בחומר המוגן, לפי הכללים הקבועים בדין. שימוש הוגן כולל ציטוט סביר מתוך החומר המוגן, אך המצטט כאמור חייב לציין כמקור המידע הן את המסמך ממנו הוא מצטט והן את העובדה כי המסמך/ נתונים נלקח מאתר המפות הממשלתי. אסור למשתמש לעשות בחומר המוגן כל סילוף, פגימה או שינוי אחר, או כל פעולה שיש בה משום הפחתת ערכו של חומר המוגן, או פגיעה בכבודם או בשמם של המרכז ו/או מי משותפיו משרדי ממשלה / מדינת ישראל, או של בעלי זכויות היוצרים או הזכויות המוסריות במסמכים.

אני תוהה, האם מידע שמופק ונשמר ע”י גוף ממשלתי ובמימון כספי המיסים שלנו, לא צריך להיות חופשי ופתוח לשימוש הציבור?


הנושא השני שהפריע לי, היה השימוש הבלתי פוסק בקאפצ’ה באתר. כשנדרשתי למלא קאפצ’ה בשלב הרישום, חשבתי שזה בסדר גמור. אבל למה צריך קאפצ’ה במסך של שליחת דיווח על טעות? מדובר בחסם קלאסי – אף משתמש לא יטרח למלא את טופס הדיווח על טעות, אם זה דורש מהם להתאמץ. ובכל מקרה, יש רעיונות מצויינים שלא דורשים שימוש בקאפצ’ה – זה הזמן להתקדם.



שורה תחתונה: אתר מוצלח, שימושי ברובו. אחרי שיגהצו את הבאגים אני צופה פופולאריות רבה.


Comentarios


את הבלוג שלי אני מנהלת למעלה מעשור וכתבתי בו על שלל נושאים: מקצועיים, אישיים, פוליטיים, חינוכיים ואפילו כאלו שקשורים לתזונה ודיאטה.

אני יועצת עסקית-טכנולוגית והמומחיות שלי היא לחבר את היעדים העסקיים של הארגון עם הצרכים האמיתיים של הלקוחות על מנת לייצר את הפתרון הטכנולוגי הנכון והחדשני שהארגון יוכל ליישם ביעילות. אני מתמחה בדיגיטל וחווית לקוח, אדפטציה של הארגון לעידן הדיגיטלי - והרבה יותר מזה. אני גם חובבת נלהבת של מדע, טכנולוגיה, היסטוריה ומדע בדיוני. אני מעבירה הרצאות העשרה בנושאים האלו ובנוסף אני מנחה פאנלים ואירועים. והאם ציינתי שאני מנכ"לית בהתנדבות של עמותת מדעת? 

053_edited.jpg

אדוה לוטן

פוסטים אחרונים
bottom of page